Vogels vormen een echte uitdaging om te fotograferen. Ze zijn snel, vaak erg schuw en je hebt de nodige kennis nodig om de vele soorten te herkennen én te weten waar ze zich liefst ophouden. In deze 4-delige cursus leer je een aantal basisprincipes aan die je vervolgens meteen in de praktijk kan brengen in één van mijn fotohutten. De cursus bestaat uit 3 lesavonden en een halve dag praktijk in de schuilhut. De lesavonden vinden telkens plaats op een vrijdagavond in Kalmthout (B) en dit telkens van 20.00h-22.00h. De precieze datum van de halve dag in de schuilhut wordt in overleg met de verschillende deelnemers bepaald.  Deze cursus wordt georganiseerd voor minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.


De eerstvolgende cursus gaat door in november '24. Er zijn nog 8 plaatsen vrij voorlopig. Je kan je hiervoor aanmelden door het formulier onderaan in te vullen. Je kan echter ook kiezen voor een privé-workshop in Hut 9. Kijk daarvoor in de online agenda naar de beschikbare dagen (weekdagen waar 'H9' nog vermeld staat). 

 


Cursus-programma:Lesavond 1 - 01/03/'24

 


Basisprincipes mbt vogelfotografie: bespreking van de verschillende te doorlopen stappen om tot goede beelden te komen. We gaan dieper in op soortherkenning, materiaalkeuze, en praktische voorbereiding (zoals bouwen van schuilhutten) van de beelden die je in gedachten hebt.

 


Lesavond 2 - 08/03/'24

 


Uitgewerkte voorbeelden, ‘the making of’. De nadruk ligt dan op fotografie van bosvogels of moerasvogels waarbij vooral aandacht wordt besteed aan de soms erg wisselende situaties die kunnen voorkomen naargelang lichtinval en/of weersomstandigheden.


 


Praktijk (in te plannen in overleg met de groep in de periode tussen les 2 en les 3)

 


In groepjes van 2-3 ga je fotograferen vanuit een bestaande foto-schuilhut. Iedereen spendeert ongeveer 4 uur in de hut zodat je ruim de tijd krijgt om vele verschillende soorten vogels (maar ook Eekhoorns en héél misschien Ree of Vos) mooi te bekijken en natuurlijk te fotograferen!

 


Lesavond 3 - 22/03/'24

 


Deze avond zal in het teken staan van beeldbewerking. Iedere deelnemer kiest op voorhand 3-5 beelden gemaakt in de schuilhut die hij/zij wil bewerken. We doorlopen samen de verschillende mogelijkheden en besteden ook aandacht aan het publiceren van beelden op internet of in gedrukte vorm.


Kostprijs: 130€/pp - inclusief lesmateriaal en syllabus nabewerkingHieronder kan je alvast enkele resultaten van de deelnemers aan voorbije cursussen bekijken:KoperwiekLeo
KuifmeesGuyD
DSC04276
IJsvogelBennoVDLee
EekhoornBenno
ZwarteMeesUrsula
BoomkruiperRik11500
grote gele kwikstaart-4169
DSC_0128
Pagina13
410A0231
410A0263
DSC4850
GoudhaanBennoB
Cobyeekhoorn-3689
Grote Bonte SpechtBennoB
IMG_2674
DSC5063
GBSGuy
GaaiIrina
PimpelGuy
GaaiCarola
PimpelErika
GaaiGuy
GBSErika
BoomkleverUrsula
 
 
 
 

Aanmelden voor de volgende cursus?

Vul even dit formulier in aub...