Er worden prachtige beelden gemaakt vanuit mijn verschillende fotohutten. Om de mooiste beelden wat meer in de schijnwerpers te zetten en om de fotografen van deze beelden te belonen voor hun creativiteit/originaliteit besloot ik te starten met een maandelijkse fotowedstrijd. Uiteraard horen bij een wedstrijd een aantal spelregels en die zet ik hieronder even op een rijtje:


1) De wedstrijd wordt maandelijks georganiseerd en deelname is gratis.

2) Ingestuurde beelden dienen te voldoen aan volgende voorwaarden:


a) gemaakt in de maand van de wedstrijd én vanuit één van mijn fotohutten in Kalmthout en omgeving. Ook  beelden gemaakt van uit de fotohut bij SilvesterLodge zijn welkom.

b) maximaal 15 beelden per persoon per hut-sessie

c) formaat: 1800 pixels aan de breedste zijde, 72dpi, jpeg

d) geen logo's, kaders e.d.


3) Beelden worden doorgemaild of verstuurd via Wetransfer. Insturen kan tot en met de 4e dag van de erop volgende maand.

4) Alle beelden worden door mij enkel geplaatst - getagd of mits vermelding van jullie naam - op deze website of op mijn sociale media kanalen (Facebook - Instagram).

5) Prijzen: Maandelijks een 'Waardebon schuilhutfotografie' van respectievelijk 50€, 20€ en 10€ voor de eerste 3 plaatsen. Na één jaar worden de 36 maandwinnaars tegen elkaar afgewogen en worden 3 jaarwinnaars bekendgemaakt. Die jaarwinnaars ontvangen vervolgens een waardebon twv respectievelijk 225€, 150€ en 75€.

6) De winnende beelden worden hieronder geplaatst en blijven gedurende 1 jaar zichtbaar.


Maandwinnaars januari '24 - januari '25

Jaarwinnaars 2023En daar zijn ze dan, de 3 gelukkigen die de hoofdprijzen van 2023 hebben weggekaapt! Ik voeg - in naam van de jury - een kleine toelichting toe bij de keuze.


1. Fuut in de motregen - Erwin Cloostermans - Workshop drijvende schuilhut - Februari 


"Door de nogal strakke wind leek er aanvankelijk weinig interessants te gaan gebeuren tijdens deze workshop. Toen het ook nog eens begon te motregenen vreesde ik als organisator voor een echte off-day, maar kijk, plots begon één van de aanwezige Futen de vleugels te strekken en bleek ook die vallende motregen een prachtige meerwaarde op te leveren"


2. Aalscholver - Jan-Joost Snijders - Hut 6 - April


"Eigenlijk werd deze Aalscholver te krap gekaderd, maar dat wordt dan weer gecompenseerd door de actie en de fijne waterdruppels, maar toch vooral ook door die 'opening' in de vleugel waardoor de aandacht naar het oog van de vogel wordt gezogen"


3. Tjiftjaf ziet vlieg - Luc van den Ende - Hut 7 - September


"Tjiftjaffen zijn hypernerveuze bezoekers en worden bij alle fotohutten waargenomen. De kunst is om ze nooit fotografisch links te laten liggen en vooral ook om niet te zuinig te zijn met de ontspan-knop van je camera! Niemand kan voorbereid zijn om dit spannende moment met de potentiële prooi - een bromvlieg - vast te leggen. Dergelijke verrassingen zie je meestal pas thuis op je beeldscherm wanneer je door de vele 100-en beelden van de dag bladert. Erg fraaie actie!"