Workshops vanuit Hut 9


Aan deze locatie ging een erg lange voorbereiding vooraf. Ik wilde namelijk de ultieme fotohut gaan bouwen die het beste van een aantal van mijn andere hutten combineert én die me de mogelijkheid zou bieden om bijzondere workshops te organiseren voorzien van alle comfort.


1. Locatie/Soorten


Zoals altijd bepaalt de ligging van de hut de soorten die je erbij kan verwachten. Deze hut is gelegen op een privé-terrein aan de rand van een prachtig en uitgestrekt (1000 ha) heide- en bosgebied. Het gebied is bijzonder rijk aan interessante dier- en plantensoorten en er bevindt zich geen enkele barrière tussen het natuurgebied en het privé-terrein. Vele vogelsoorten, maar ook zoogdieren als Vos, Ree, Egel, Eekhoorn, Hermelijn en wie weet zelfs Boommarter kunnen ongehinderd tot bij de fotohut komen. Afhankelijk van het jaargetijde zullen ook voor deze hut onderwater-beelden van IJsvogels kunnen gemaakt worden zoals bij de ondertussen welbekende Hut 1.


De omgeving van de hut bestaat uit een gemengd loof- en naaldbos. Voor de hut strekt zich een mooie poel uit van 12m lang en ca. 4m breed. De sterk wisselende lichtomstandigheden maken creatieve fotografie mogelijk en bij de aanleg van de hut en poel werd maximaal rekening gehouden met achtergronden.


2. Comfort


Dit is zonder twijfel mijn meest comfortabele fotohut. Ze heeft een oppervlak van 9m² en is 2.40m hoog. Je kan er dus gewoon in rechtstaan of gebruik maken van comfortabele, hoge zetels. De hut werd voorzien van electriciteit en water en er is gratis WIFI beschikbaar. Koffie en thee worden standaard voorzien. Bovendien is er gewoon sanitair vlakbij en kan de hut ook in de winter gezellig worden verwarmd.


De hut is voorzien van 2 grote (1.80m x 40 cm) foto-luiken van spiegelend glas. De luiken kunnen afzonderlijk worden afgesloten met electrische rolluiken en/of gordijnen. Het gebruikte glas is het best beschikbare op de markt (4mm dik en nauwelijks verlies van licht). Je kijkt enerzijds uit op de grote poel en anderzijds op het aangrenzende natuurgebied. Door de relatief hoge ligging van de hut passeren ook in de struiken foeragerende vogelsoorten op ooghoogte en worden heel natuurlijk ogende beelden mogelijk.


3. Beschikbaarheid


Deze hut is enkel op weekdagen beschikbaar tijdens door mij geleide privé-workshops (1-2 pers). De precieze data kan je steeds vinden in de online agenda (dagen waar H9 vermeld staat, zijn nog mogelijk). Geen data online? Neem dan even contact op via mail en dan zoeken we samen naar een voor jou passende datum.


4. Workshop Bosvogels/IJsvogels/Eekhoorn (+ nabewerking)


Een compleet nieuw soort workshop waarbij alle aanwezige bosvogels, Eekhoorns, amfibieën en eventueel IJsvogels kunnen gefotografeerd worden. Tijdens de fotografie begeleid ik jullie met technische tips én houd ik de omgeving nauwlettend in de gaten zodat er zo weinig mogelijk gemist wordt. Bovendien besteden we na de fotografie en de inbegrepen lunch ook nog tijd aan de nabewerking van de beste beelden van de sessie. Ik stel namelijk tijdens de cursus vogelfotografie vast dat heel wat mensen gebaat zijn bij een flinke verbetering van hun nabewerking. Indien je wil kan je de gemaakte beelden meteen opladen op je site of sociale media.