Overnachten én vogels fotograferen op 1 locatie? Welkom in SilvesterLodge!

Wil je graag een week, midweek of weekend fotohutten reserveren én ben je nog op zoek naar een mooie, rustige plek om te overnachten? Dan is de nagelnieuwe 'SilvesterLodge' helemaal iets voor jou want hier kan je niet alleen heerlijk tot rust komen, op het 4.500 m2 grote privaat terrein kan je doorheen het jaar ook een grote diversiteit aan vogelsoorten (en veel meer) fotograferen!Voortbouwend op de jarenlange ervaring met de fotohutten en de natuurontwikkeling die daarbij een steeds grotere rol ging spelen, werd dit terrein vanaf het najaar van 2019 grondig heringericht in functie van een zo divers mogelijke natuur. 
Het perceel bevindt zich in een uitgestrekt bos- en heidegebied met verspreide bebouwing. Het grenst voor ruim 100m aan een open, uitgestrekt landbouwgebied. In die overgangszone ontwikkelt zich een mooie, soortenrijke houtkant. Die houtkant gaat vervolgens via een halfopen landschap over in een gemengd bos. Er werd tevens een kristalheldere poel aangelegd die zich nog volop ontwikkelt maar nu reeds in trek is bij allerlei amfibieën en libellensoorten. Bij de poel werd een vogelfotografieplek ingericht, net zoals je gewend bent bij de fotohutten: hier kan je in alle rust genieten van het komen en gaan van allerlei vogelsoorten en er ondertussen prachtige beelden van maken!

Activiteiten in de buurt, veel meer dan natuurfotografie...


Het huis is uitgerust voor een verblijf van maximaal 4 personen. Je hoeft natuurlijk geen fervent natuurfotograaf te zijn om hier te komen logeren want de regio heeft veel meer in petto. Zo is er een uitgebreid, grensoverschrijdend fiets- en wandelnetwerk (inclusief uitdagende MTB-routes) dat zich slingert doorheen top natuurgebieden zoals de Kalmthoutse Heide, de Maatjes en het Klein Schietveld aan Belgische zijde en de Brabantse Wal, Wouwse Plantage, Oude Buisse Heide, de Matjens en de Moeren aan de Nederlandse kant van de grens. 


Op wandelafstand van SilvesterLodge bevindt zich taverne en speeltuin 'De Bosrust' waar je heerlijk kan eten terwijl jonge kinderen zich uitleven in de grote speeltuin, doolhof enz... Ook erg leuk voor kinderen én volwassenen is 'Robotland', een gloednieuw technologiepark op fietsafstand van je verblijfplaats.


Op nauwelijks 5km bevindt zich het treinstation van Essen van waaruit je op slechts een halfuurtje in het historische centrum van Antwerpen staat voor een dagje cultuur, shoppen, lekker eten of gewoon alles tesamen.... Kortom, de regio heeft in alle seizoenen veel te bieden voor een gevarieerde uitstap en ook niet-fotograferende familieleden gaan zich hier uitstekend kunnen vermaken en tot rust komen. 

Combinatie SilvesterLodge + fotohut


Het huis kan uiteraard ook gehuurd worden door niet-fotografen, maar indien je een overnachting combineert met een dag in één van de fotohutten, geldt een korting van 25€/nacht. Alle tarieven en meer beeldmateriaal vind je op de website van Silvesterlodge: www.silvesterlodge.be