Deze 1:1 workshop vindt plaats in Hut 2, Hut 3, Hut 7 of Hut 8, naargelang de voorkeur van de fotograaf.  Kalmthout is ideaal gelegen om vele soorten bosvogels  te kunnen observeren en door het gebruik van grote panelen van een speciaal type spiegelend glas in al mijn fotohutten lijkt het alsof je live naar een natuurdocumentaire zit te kijken.


Fotografie in het bos is niet altijd eenvoudig en vooral het licht kan soms beperkt zijn om voldoende snelle sluitertijden te halen.  Tijdens de workshop zal het dan ook nodig zijn  de camera-instellingen voortdurend  in de gaten te houden. Bovendien kan het ook erg druk zijn voor de hut en wisselen de vele soorten elkaar snel af. Ik probeer jullie dan ook steeds te wijzen op arriverende vogels die ik meestal op geluid  hoor aankomen.  Ten slotte voorzie ik voor de workshops een aantal elementen in de setting die een hogere kans op geslaagde actiebeelden kunnen  bieden.


De workshops nemen een halve dag in beslag (voormiddag) waarna je de hut verder ter beschikking hebt en je kan vertrekken wanneer je wenst.


Materiaal: Een grote variatie aan objectieven is bruikbaar. Vanaf 300mm heb je zeker voldoende, zoom-lenzen kunnen een voordeel bieden gezien de variatie in grootte (van Goudhaan tot Havik) van de mogelijke vogelsoorten voor de hut.


Comfort: Ruime zitbank (H8) of hoge stoelen met rugleuning (H7), spiegelend glas,   grondstatieven (H7, H8), veel ruimte om  foto-tassen op te bergen. Hoogte: 1,7m (H8), 1,8m (H7).


Beschikbaarheid: Kijk even in de online agenda naar weekdagen waarop  H2, H3, H7 of H8 nog beschikbaar is.