Ik geef vaak lezingen over vogelfotografie. In de meeste gevallen zijn het foto-clubs of natuurverenigingen die me daarvoor vragen. De duur van de lezingen varieert tussen 1 en 2.5 uur. Afhankelijk van de wensen kan ik een aantal verschillende lezingen verzorgen:


 


1) Een blik achter de schermen van de vogelfotografie

 


De nadruk ligt hier vooral op het voorbereidende werk: hoe plan ik m'n beelden, welke schuilhutten gebruik ik daarvoor,  welke aanpak voor welke soorten enz... Naast een aantal praktische tips (ook de mislukkingen komen aan bod...), wordt uiteraard ook het resultaat getoond! Indien gewenst kan ook aandacht besteed worden aan technische aspecten zoals materiaalkeuze, digitale workflow en nabewerking.

 


2) Vogels van de Kalmthoutse Heide en omstreken


 

Als inwoner van Kalmthout is het haast evident dat een groot deel van m'n beelden in het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide zijn gemaakt. Maar er is nog veel meer natuur in de streek: uitgestrekte bossen, rietlanden, weidevogelgebieden..... Tijdens deze lezing ligt de nadruk vooral op de beelden en krijg je een overzicht van de grote vogelrijkdom van de Antwerpse Noorderkempen.


 

3) Vogels van Europa

 


Ik reis vaak en graag! De laatste jaren staan m'n reizen steeds vaker in het teken van vogelfotografie en kon ik een grote database aanleggen van de Europese vogelrijkdom. Deze lezing gidst je door Europa, van Spanje tot Scandinaviƫ en van de Benelux tot Hongarije. Uiteraard krijg je ook meer praktische informatie over de bezochte gebieden en landen.


 


 

Ook een lezing bij jou in de club of vereniging? Neem dan contact met me op voor de voorwaarden.